TRE GODE RÅD: SLIK VASKER OG VEDLIKEHOLDER DU DINE HVITE SKJORTER

TRE GODE RÅD: SLIK VASKER OG VEDLIKEHOLDER DU DINE HVITE SKJORTER

Januar 2022

Care & Detail


BRUK VASKEMIDDEL TIL FARGET TØY OG BRUK RIKTIG DOSE


Vi anbefaler deg at du bruker vaskepulver til farget tøy til dine hvite skjorter, selv om det kanskje kan høre ulogisk ut. Det er fordi det ofte er forskellige former for blekemidler i hvitt vaskepulver, som kan reagere på den etterbehandlingen skjorten har fått for å kunne være hvit som snø. I værste fall, kan skjorten bli gul. Hold deg i øvrig fra diverse aggressive flekkfjernere. Overdosering gjør ikke klærne renere. Det øker enzyminnholdet og kan over tid være med på å redusere skjortens levetid, og i værste fall også misfarge tøyet.


DROPP SKYLLEMIDLENE OG VASK VED LAVE OMDREININGER


Vi anbefaler å vaske ved lave omdreininger (400-600 o/min), da dette gir det mest strykefrie resultatet. Skyllemidler gjør ikke klærne renere og har ingen målbar effekt på mykhet. Skyllemidler inneholder dessuten kjemikalier, som belaster miljøet når de havner i avløpsvannet (kilde: Miljøstyrelsen). Utover det har vi erfart, at visse hvite tekstiler, alt etter etterbehandling, kan reagere forskjellig på skyllemidler ved å bli misfarget. 


HENG DIN VÅTE SKJORTE PÅ EN KLESHENGER ETTER VASK


For å oppnå det mest strykefrie resultatet, er det aller viktigste at du vasker skjortene ved lav sentrifugering og henger skjorten på en kleshenger rett etter vask. Da kommer man utrolig tett på strykefri. Vi utvikler stoffet vårt i samarbeid med vår sveitsiske stoffpartner, for å nettopp kunne skape en så strykefri skjorte som mulig. En 100 % bomullsskjorte kan ikke bli 100 % strykefri. Enda. Men vi jobber med å gjøre våre skjorte så strykefrie som mulig, uten bruk av skadelig kjemi og syntetiske materialer.


OG HVIS UHELLET RAMMER...


Skulle skjorten allikevel blitt litt gulaktig, finner du her en guide til hvordan du får den hvit igen . Det viser av vår erfaring, at soda er mest effektivt, mens sitronsyre funker best til de små uhellene. 


Se utvalget av våre hvite skjorter her ➝