Når mindre

blir til mer

Anti-mote

I motsetning til merkevarer som alltid jager den neste trenden, har vi en fundamentalt annerledes forretningsmodell.

Vi er ikke et moteselskap. Punktum. Med én permanent kolleksjon er vi aldri tvunget til å ha salg. Vi overproduserer aldri. Vår visjon er å tilby klassikere på en superenkel måte når våre kunder trenger nye skjorter. Helt enkelt.

Det beste vi kan gjøre for miljøet er å produsere tekstiler som varer, og oppmuntre forbrukeren til å bruke produktet så mange ganger som mulig. Det er vår filosofi.

OEKO-TEX 100 — Fri for skadelige kjemikalier

Det høres kanskje ikke så spennende ut? En tysk sertifiseringsstandard for skadelige kjemikalier i tekstiler. Men det er faktisk ganske viktig. Mange tekstiler i dag lever ikke opp til de mest grunnleggende kravene. Dette betyr at de kan være skadelige for miljøet og kroppen din. Bare tenk på det. Hvor mange timer bruker du skjorte hver dag?

Nevnte vi at hver enkelt komponent i skjorten vår er OEKO-TEX 100-sertifisert? Stoffet, knappene, tråden og interlining. Ganske kult, ikke sant?

En ansvarlig verdikjede

STeP-sertifisering er en annen spennende, tysk betegnelse som står for Sustainable Textile Production. Denne sertifiseringen sikrer at hele verdikjeden som er involvert i produksjonen av en BARONS-skjorte er sosialt ansvarlig.

Det innebærer bl.a. en sertifisert miljøvennlig produksjon, optimale helse- og sikkerhetsstandarder samt sosialt ansvarlige arbeidsforhold. Sertifiseringen dekker alt fra bomullsfibre til produksjonsanlegg.

GOTS-sertifisert økologisk bomull

En uovertruffen skjorte begynner med den ultimate bomullskvaliteten. Derfor bruker vi kun 100 % GOTS-sertifisert økologisk bomull fra Nildeltaet i Egypt.

Helt konkret består BARONS-skjorten din utelukkende av Giza-bomull med ekstra lange fibre (ELS). Vi snakker her om den fineste 0,1% bomullen på verdensbasis.

Den naturlige vannressursen fra Nilen gjør at vi produserer uten bruk av syntetiske sprøytemidler eller GMO-frø.

Syntetiske fibre. Nei takk.

I dag kan man knapt åpne et sosialt medie uten enda en annonse for et "performance" klesmerke. Ved nærmere ettersyn er det ofte bare tilsatt en prosentandel plast for å gjøre stoffet tøybart. Det finnes faktisk naturlige alternativer for å oppnå samme strekkbarhet, men plast er den enkle, billige og forurensende metoden. Alle tekstiler som brukes gjentatte ganger vil til slutt miste noe av massen. Det betyr at deler av stoffet havner i miljøet, enten ved vask eller ved kontakt med ulike overflater. Vi liker ikke mikroplast; derfor velger vi det naturlige alternativet, selv om det er litt mer tungvint og kostbart.

Som en ansvarlig bedrift kunne vi aldri drømme om å tilsette ikke-nedbrytbare syntetiske fibre som elastan, lycra, spandex, polyester og lignende. til skjortene våre. Det er vårt løfte til deg. Det må gi mening på alle fronter.

Kasse 2.0 = 100 % resirkulert

Litt mindre. Stor forskjell. Tykkelsen på pappen som brukes til den nye boksen er 1 mm smalere enn den gamle. Det betyr at hver boks er blitt 15,32 % lettere. I det store og hele betyr det at det for hver 100 bestillinger brukes 4,2 kg mindre papp.

Brun kasse. Grønn effekt. Den nye boksen er brun. Dette betyr at det er lagret et helt lag med hvitt papir hele veien rundt boksen. Og det høres kanskje ikke så mye ut, men den minste detalj gjør en forskjell i det store regnskapet.*

100 % resirkulert papp. De nye boksene er laget av 100 % resirkulert papp. Ingenting annet.