Bomull er ikke bare bomull...

Bomull er ikke bare bomull...

Oktober 2021

Care & Detail

Det hele starter med bomullen, som bestemmer holdbarheten og kvaliteten. Når det gjelder bomull, er det utrolig enkelt. Jo lengre fibrene er, desto bedre kvalitet. Jo lengre fibrene er, desto lenger varer skjorten. Jo lengre fiber, jo deiligere er den å ha på seg. Derfor bruker vi bare PIMA Extra Long Staple bomull. Bare 3% av verdens bomull har den standarden.

Ingen plast

I dag kan man knapt åpne en sosiale medie platform uten nok en annonse for et "performance" klesmerke. Dessverre har de ofte bare lagt til plast - elastan, lycra, spandex eller polyester - for å gjøre stoffet tøyelig. Plast kommer aldri til å bli en del av stoffet vårt.

Lett å stryke, alltid

Skjorten skal også være lett å stryke. Utfordringen er at en strykefri skjorte ofte inneholder store mengder skadelige kjemikalier. Det vil vi ikke. Derfor etterbehandler vi skjortene i Sveits på en av verdens mest miljøvennlige fabrikker. Og det er derfor vi kan lage en skjorte som er lett å stryke og som samtidig er 100% fri for skadelige kjemikalier, sølv og nanopartikler.

Knapper som sitter fast

Det er ingenting mer irriterende enn at knappene faller av. Vi har gjort en undersøkelse blant våre kunder, og 13% av dem har prøvd å kaste ut en skjorte bare fordi en knapp røk av. Det er synd. Vi bruker derfor en helt spesiell metode for å sy knappene på, vi har lagt til ekstra masker i knapphullene, og vi bruker ekstra sterk tråd. Alt for å forhindre at knappene faller av.

 

Fakta


Det er mange bomullstyper i verden, som vanligvis er kategorisert etter lengden på bomullsfibrene. Lengre fibre tilsvarer bedre kvalitet. Kvalitetsskalaen går fra Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long og Extra-Long Staple (+34,9 mm), det er sistnevnte 3% som brukes i alle BARONS skjorter.