TRE GODE RÅD: SLIK VASKER OG VEDLIKEHOLDER DU DINE HVITE SKJORTER

TRE GODE RÅD: SLIK VASKER OG VEDLIKEHOLDER DU DINE HVITE SKJORTER

April 2019

Care & Detail


BRUK VASKEMIDDEL FOR FARGET VASK OG BRUK RIKTIG DOSERING


Vi anbefaler at du bruker vaskepulver til farget vask for dine hvite skjorter, selv om det kan høres ulogisk ut. Dette er fordi det ofte er forskjellige typer blekemiddel i hvitt vaskepulver, som kan reagere på etterbehandlingen skjorten har fått, for å nettopp være hvit som snø. I verste fall kan skjorten bli gul. Hold deg forresten unna ulike aggressive flekkfjernere. Overdosering gjør ikke klærne renere. Det øker enzyminnholdet og kan over tid bidra til å redusere levetiden på skjorten, og i verste fall også misfarge klærne.


DROPP TØYMYKNER OG VASK VED LAVE ROTASJONER


Vi anbefaler å vaske ved lave rotasjoner (400-600 o/min), da dette gir det mest strykefrie resultatet. I tillegg renser ikke tøymyknere klærne og har ingen målbar effekt på mykheten. Tøymykner inneholder også kjemikalier som er skadelige for miljøet når de havner i avløpsvannet (kilde: Miljøstyrelsen). I tillegg har vi lært at visse hvite stoffer, avhengig av etterbehandling, kan reagere forskjellig på tøymykner ved å bli misfarget.

 

HENG VÅTE SKJORTER PÅ EN KLESHENGER ETTER VASK


For at opnå det mest strygefrie resultat, er det allervigtigste at vaske ved lav centrifugering og endnu vigtigere at hænge skjorten på bøjle med det samme efter vask. Herved kommer man utrolig tæt på strygefri. Vi udvikler vores stof i samarbejde med vores Schweiziske stofpartner, for netop at skabe en så strygefri skjorte som mulig. En 100 % bomuldsskjorte kan ikke blive 100 % strygefri. Endnu. Men vi arbejder på at gøre vores skjorte så strygefri som mulig, uden brug af skadelig kemi og syntetiske materialer vel at mærke.


For å oppnå det mest strykefrie resultatet, er det viktigst å vaske ved lav sentrifugering og enda viktigere å henge skjorten på en henger umiddelbart etter vask. Dermed kommer man utrolig tett på strykefritt. Vi utvikler stoffet vårt i samarbeid med vår sveitsiske stoffpartner, for å skape en så strykefri skjorte som mulig. En skjorte i 100% bomull kan ikke være 100% strykefri. Ennå. Men vi jobber for å gjøre skjorten vår så strykefri som mulig, uten bruk av skadelige kjemikalier og syntetiske materialer.


OG HVIS MAN HAR UFLAKS...


Skulle allikevel skjorten din ha blitt litt gulaktig, har vi en guide for hvordan du får den hvit igjen her. Det er vår erfaring at soda er mest effektivt, mens sitronsyre fungerer best for de små uhellene.

 


Se våre utvalg av hvite skjorter her ➝