SLIK SPOTTER DU EN KVALITETSSKJORTE

SLIK SPOTTER DU EN KVALITETSSKJORTE

September 2019

Care & Detail

LES OM HVORFOR NOEN SKJORTER KOSTER MER ENN ANDRE - MEN IKKE NØDVENDIGVIS ER BEDRE

RÅ BOMULL - EN FARLIG FRISTELSE

Egyptisk bomull. Et tegn på kvalitet tenker du kanskje. Ikke alltid. 

Visste du at omtrent 90 % av bomullen som selges som "egyptisk" blir dyrket i Kina? Her refererer ordet 'egyptisk' til bomullsblomsten, og ikke selve stedet. Bomull er en global vare med en veldig varierende kvalitet når det kommer til fiber. En enkel metode for å bestemme kvaliteten på bomullen er å måle lengden på fibrene. Jo lengre fibre - jo sterkere, mykere og mer holdbart blir stoffet. Bomull av høyeste kvalitet kalles "ELS", en forkortelse for "Extra Long Staple". Hvis skjorten din ikke er laget av ELS bomull, får du ikke den beste kvaliteten - bare så vet du det!

Ettersom bomull står for hoveddelen av produksjonskostnadene for en kvalitetsskjorte, er det fristende for noen brands å spare her og gå på kompromiss med kvaliteten. Alle skjorter ser jo like ut i butikkene, eller hva? Heldigvis viser det seg raskt om en skjorte er produsert av dårlig bomullskvalitet. Skjorten blir fortere slitt ut og har derfor en kortere levetid. Det betyr at den billige skjorten ender opp med å koste deg mer i lengden enn den dyrere versjonen.

Hos BARONS bruker vi utelukkende bomull fra våre leverandører i USA, og vi bruker bare ELS-bomull til våre business-skjorter. Nærmere bestemt STeP -sertifisert US-PIMA ELS bomull - for bomullsnerdene der ute 😊

DYRE MELLOMLEDD GJØR EN FORSJKELL

Det er ikke noe å diskutere. Det er faktisk veldig enkelt. Jo dyrere mellomledd, jo høyere pris må forbrukeren betale. Når du går inn i en av de store, flotte butikkene på Karl Johan, vet du at det er du som til slutt betaler for husleien, lageret, de ansatte osv. Ofte er det også en agent eller distributør som selger produktene til butikken. Nok et dyrt mellomledd!

De fleste forstår logikken godt, men de fleste av oss glemmer det også av og til. Det er jo den makten markedsføring har. Forstå oss riktig - vi setter også pris på en vakker, fysisk butikk med god service og et utvalg av gode produkter. Men BARONS er et alternativ for kunden som ikke bryr seg så mye om butikken og lokasjonen.

Det handler om å skape EKTE verdi for pengene. Derfor har vi eliminert alle de dyre mellomleddene som definerer den tradisjonelle moteindustrien. Resultatet = vi kan fokusere 100% på å lage den ultimate skjorten i stedet.

DJEVELEN ER I DETALJENE - DET ER LETTERE SAGT ENN GJORT

De fleste inkarnerte skjortekrigerne vet godt at skjorten av dårlig kvalitet vil avsløre seg med tiden. Ved å være 100 % spesialiserte i klassiske skjorter, har vi lært å respektere kunsten å produsere fantastiske skjorter, i stor skala, vel å merke. Når du arbeider med et fint og delikat materiale, kan selv den minste feil føre til en defekt skjorte.

Mer enn 40 ytterst spesialiserte syersker og ansatte gjør alle deres del for å sikre at skjorten din blir fantastisk. Det krever en seriøs og detaljorientert personlighet for å kunne kontrollere alle de ulike delene av produksjonsprosessen. Heldigvis er vi ganske nerdete, så vi liker å dykke ned i temaer som rå bomull, garnkombinasjoner og tekstilbehandling.

Fokus på detaljer øker prisen litt, men detaljene er også nøkkelen til å skape de beste skjorteegenskapene. Skjorter av lav kvalitet vil vanligvis mangle interlining av god kvalitet (innvendig stoff), til den ultra skarpe- og holdbare kragen og mansjetten. Baksiden av knappene er ofte ikke festet med en spesiell tråd med en patentert maskin, for å sikre at knappen sitter fast i lengre tid. Den har færre sømmer for å redusere produksjonskostnadene, på bekostning av dårligere og mindre elegante sømmer. Samfunnsansvarlig produksjon og en skjorte fri for skadelige kjemikalier er heller ikke gitt. Dette og mye, mye mer...

HELSEN DIN OPP I ALT DETTE HER 

Øko-Tex 100. Det høres ikke veldig sexy ut akkurat? Men har du tenkt på hvor mye av livet ditt du faktisk bruker i skjorten din? Kanskje du til og med har en på akkurat nå. Hvis du er en hardcore skjortekriger, bruker du mer enn en tredjedel av livet ditt i en skjorte. Det er mange timer!>

Derfor har det faktisk stor betydning om skjorten din er sertifisert og fri for kjemikalier. Vær oppmerksom på at hvis ditt nåværende skjortemerke ikke forteller deg om dette, så er det mest sannsynlig IKKE fritt for potensielt skadelige kjemikalier.

Hos BARONS jobber vi kun med tekstiler som er fri for kjemikalier som er skadelige for mennesker og miljø, og vi bruker kun den strenge OEKO-TEX 100®-standarden.


Les mer om detaljene bak en BARONS -skjorte her