DEN DYREBARE DETALJ

DEN DYREBARE DETALJ

Mai 2019

Care & Detail

Vi kan ikke si det mer presist enn Eames: "Detaljer er ikke bare detaljer. De skaper produktet." En Barons-skjorte er ikke bare en skjorte, alt er gjennomtenkt i minste detalj, og mange synlige og usynlige valg er gjort på veien for å lage den ultimate business-skjorten.

Skjorten består av 45 deler, og det er 70 mennesker involvert i dens skapelse på verdensplan, alle med hver med sin spesialitet. Det er 12.000 sting per skjorte, eller ca. 90 meter tråd. Det er 150 sting i knapphullene, som er dobbelt så mye som bransjestandarden foreskriver, for å gi et penere, glattere og mer holdbart knapphull.

 

VERDENS BESTE BOMULL

Det finnes mange typer bomull i verden, som vanligvis er kategorisert etter lengden på bomullsfibrene. Lengre fibre tilsvarer bedre kvalitet. Kvalitetsskalaen går fra Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long og Extra Long Staple (+34,9 mm). Vi bruker utelukkende Extra-Long for business-skjortene fordi det gir en mer holdbar skjorte som føles lettere og mer behagelig på kroppen.

Bare 3% av den globale bomullsproduksjonen er i kategorien Ekstra-Long. Etter å ha testet forskjellige produsenter har vi funnet ut at den beste og mest stabile bomullskvaliteten er US-Pima bomull fra San Joaquin Valley i Nord-California. Du kan selvsagt finne dyrere alternativer, men da betaler du for andre ting enn kvalitet. Typisk skyldes den høyere prisen at bomullen kommer fra små bomullsproduksjoner fra f.eks. fra Karibia, uten at bomullen faktisk er bedre. Vi vil ikke heve prisen for det. Tro oss – bomull er ikke bare bomull.

KUNSTEN Å IKKE STRYKE EN SKJORTE

Bomullen spinnes, veves og etterbehandles til våre forskjellige signatur stofftyper. Vi ser ikke dette som tre separate prosesser, men snarere som en samlet prosess. Etterbehandlingen foregår i Sveits og innebærer 40 trinnvise kjemiske og mekaniske prosesser. Det tar vanligvis opptil ti uker å fullføre vår spesielle etterbehandling, som kunne blitt gjort billigere andre steder i verden. Men fordi miljøet er så viktig for oss, er alle våre skjorter OEKO-TEX 100®-sertifiserte og dermed garantert fri for skadelige kjemikalier. Vi vet at kundene våre har på skjorten i mange timer hver eneste dag, så det skal være kontroll over pennalhuset. Denne spesielle prosessen gjør Barons skjorter til noen av de mest strykefrie på markedet.

DEN KOMPROMILØSE KNAPP

Knappen på skjortene våre er absolutt ikke tilfeldig heller. Både avrunding og form er nøye testet og utvalgt. Vi er godt klar over at noen tror at perlemor er det "fine" valget når vi snakker om knapper. Perlemor kommer fra konkylier og avhengig av havet. Derfor brytes perlemorsknappene lettere, spesielt på renseriene. Og motsatt, hvis knappen lages tykkere, blir det vanskeligere å lukke. Til slutt er perlemor langt dyrere, så for oss er konklusjonen klar = perlemor gir ikke en bedre skjorte.

Barons-knappen er fra Sverige, og den er festet med en spesiell varmebehandlet tråd via en patentert sveitsisk maskin og spesialutviklet teknologi som bare de beste skjortemerker bruker. Her snurres tråden rundt den eksisterende knappetråden, slik at knappen holdes enda bedre på plass. Det gjør knappen vår sterk, enkel å lukke og fremhever kvaliteten på skjorten.

KRAVET TIL KRAGEN

Kragen er enda et tiltak som gjør at Barons-skjorten skiller seg fra andre skjorter på markedet. Kragene våre består av syv stoffstykker i forskjellige lag og tykkelser, som går gjennom femten forskjellige prosesser før de blir til en ferdig Barons krage. Blant annet ved hjelp av en spesiell to-trinns varmebehandlingsprosess, hvor de fleste bare bruker en enkelt varmebehandling. I tillegg bruker vi en spesiell type "interlining" i både krager og mansjetter, og enda et lag mellom de to. Den behandles deretter av to separate omganger. Selve designet tar utgangspunkt i prinsippet om en sylskarp krage for et sylskarpt uttrykk - hele dagen.

 

Opplev detaljene